Het favoriete kunstwerk van Leontien Wiering

Begin dit jaar lieten een aantal opvallende Woerdenaren hun lievelingskunstwerk zien in het Stadsmuseum. Inmiddels is de tentoonstelling ‘Lievelingen’ daar voorbij. Mocht je het gemist hebben of de werken nog een keer willen bekijken, dat kan. Op Woerden.TV komen alle kunstwerken nog een keer voorbij. Vandaag zie je het favoriete kunstwerk van Leontien Wiering.

Leontien is directeur van theater en muziekschool Het Klooster in Woerden. Haar favoriete kunstwerk is Sweet Pea van Ray Caesar.

Het favoriete kunstwerk van Leontien (Foto: Alex de Kuijper)

Ray Caesar groeide op in Zuid-Londen, dichtbij Brixton. Na zijn opleiding aan de kunstacademie werkte hij jarenlang in een kinderziekenhuis. Deze intense periode is van grote invloed geweest op zijn werk. Momenteel woont en werkt hij in Toronto, Canada en kan hij worden aangemerkt als één van de meest invloedrijke digitale kunstenaars van zijn generatie. Met een 3D-techniek bouwt hij digitale modellen waaraan hij stoffen en texturen toevoegt. Door zijn eigen huid te scannen en die in zijn beelden te verwerken, worden zijn schilderijen op een enge manier ‘echt’.

Naast het gekozen kunstwerk mocht zij ook een buurtgenoot kiezen die in haar ogen belangrijk is voor Woerden. Zij nomineerde  Jacqueline Engelhard. Haar verhaal lees je vrijdag.

Benieuwd naar alle verhalen. Je vindt ze terug bij Lievelingen.