Het favoriete kunstwerk van Marcel Fokker

Begin dit jaar lieten een aantal opvallende Woerdenaren hun lievelingskunstwerk zien in het Stadsmuseum. Inmiddels is de tentoonstelling ‘Lievelingen’ daar voorbij. Mocht je het gemist hebben of de werken nog een keer willen bekijken, dat kan. Op Woerden.TV komen alle kunstwerken nog een keer voorbij. Vandaag zie je het favoriete kunstwerk van Marcel Fokker.

Marcel is zanger, medeoprichter van het Rie Theater en nachtburgemeester van Woerden. Zijn favoriete kunstwerk is Architectuur van Dave Kortekaas.

Het favoriete kunstwerk van Marcel (Foto: Alex de Kuijper)

Dave Kortekaas, een goede vriend van Marcel, studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en kan prachtig tekenen en schilderen. Toch kiest hij ervoor om dit soort abstracte schilderijen te maken met vreemde materialen. Marcel: “Ik vind het leuk als kunst een reactie oproept bij mensen. Kunst is altijd persoonlijk en aan de hand van een kunstwerk kom je meer te weten over de kunstenaar. Dave is bijvoorbeeld iemand met schurende humor en dat zie je ook terug in dit schilderij.”

Naast het gekozen kunstwerk mocht hij ook een buurtgenoot kiezen die in zijn ogen belangrijk is voor Woerden. Hij nomineerde Angela Koot, vice-voorzitter van het VSB Fonds Woerden en directeur van Stichting Ruimhartig, een organisatie die mensen helpt bij hun persoonlijke ontwikkeling. Haar verhaal lees je vrijdag.

Benieuwd naar alle verhalen. Je vindt ze terug bij Lievelingen.