Het favoriete kunstwerk van Nieck Engelhard

Begin dit jaar lieten een aantal opvallende Woerdenaren hun lievelingskunstwerk zien in het Stadsmuseum. Inmiddels is de tentoonstelling daar voorbij maar op Woerden.TV komen alle kunstwerken nog een keer voor bij. Vandaag zie je het favoriete kunstwerk van Nieck Engelhard.

Nieck is genomineerd door Wieteke Breuren om zijn favoriete kunstwerk te laten zien. Nieck is de eigenaar van ontwerpbureau Engelhard Nederland. Zijn lievelingskunstwerk is The Flyer van Tarmo Roosimölder.

Foto: Alex de Kuijper

Dit schilderijtje is van de hand van Tarmo Roosimölder, een kunstenaar uit Estland. Hij studeerde aan de Tallinn Secondary School of Science en aan de Tartu University. Hij is een autodidact kunstenaar en begon in 1989 met het maken van olieverfschilderijen. Hij schildert voornamelijk fantasierijke landschappen waarin hij kleine figuurtjes verwerkt. Nieck raakte in een galerie in Stockholm vertederd door dit werk. “Mensen kunnen helemaal niet vliegen, maar toch accepteer ik dat het mannetje op het schilderij zweeft. De kunstenaar drukt er een gemoedstoestand mee uit.”

Volgende week laten we het lievelingskunstwerk van Cor Janmaat zien.

Benieuwd naar alle verhalen. Je vindt ze terug bij Lievelingen.