Het favoriete kunstwerk van Victor Molkenboer

Begin dit jaar lieten een aantal opvallende Woerdenaren hun lievelingskunstwerk zien in het Stadsmuseum. Inmiddels is de tentoonstelling ‘Lievelingen’ daar voorbij. Mocht je het gemist hebben of de werken nog een keer willen bekijken, dat kan. Op Woerden.TV komen alle kunstwerken nog een keer voorbij. Vandaag zie je het favoriete kunstwerk van Victor Molkenboer.

Molkenboer is sinds 2013 burgemeester van Woerden. Zijn favoriete kunstwerk is de Bode Spiegel van Bernard Heesen.

Het favoriete kunstwerk van Victor Molkenboer (Foto: Alex de Kuijper)

Bernard Heesen is een glaskunstenaar uit Leerdam die zich laat inspireren door negentiende-eeuwse voorwerpen. Hij kopieert ze niet, maar gebruikt ze om tot objecten te komen die hij zelf nooit had kunnen verzinnen met veel versiersels en tierelantijnen. Victor: “Als je bedenkt dat de kunstwerken van vloeibaar glas zijn gemaakt, vind ik dat ontzettend knap.” Zelf heeft hij ook wel eens geprobeerd om glas te blazen: “Ik vond het ontzettend moeilijk en liep vooral maar wat bellen te blazen. Het is ook niet gek dat je er minimaal acht jaar over doet om een glasblazer te worden.”

Naast het gekozen kunstwerk mocht hij ook een buurtgenoot kiezen die in zijn ogen belangrijk is voor Woerden. Hij nomineerde Bernhard Drost. Bernhard is directeur van FermWerk, een organisatie die mensen laat re-intrigeren op de arbeidsmarkt. Ook is hij betrokken bij initiatieven als De Verbinding, een stichting die mensen stimuleert om meer met elkaar in contact te komen. Zijn verhaal lees je vrijdag.

Benieuwd naar alle verhalen. Je vindt ze terug bij Lievelingen.