Het favoriete kunstwerk van Youunis El Atrach

Begin dit jaar lieten een aantal opvallende Woerdenaren hun lievelingskunstwerk zien in het Stadsmuseum. Inmiddels is de tentoonstelling ‘Lievelingen’ daar voorbij. Mocht je het gemist hebben of de werken nog een keer willen bekijken, dat kan. Op Woerden.TV komen alle kunstwerken nog een keer voorbij. Vandaag zie je het favoriete kunstwerk van Youunis El Atrach.

Youunis zette samen met drie vrienden Stichting Dunya op die kinderen uit minderheidsgroepen helpt om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Dit doen ze aan de hand van trainingen en personal coaching. Zijn favoriete kunstwerk is Spelende kat uit Essaouira.

Het favoriete kunstwerk van Youunis (Foto: Alex de Kuijper)

Youunis kocht dit werk tijdens een roadtrip door het zuiden van Marokko van een man die beeldjes maakte van afval. “Het mooiste was nog wel dat hij, ondanks zijn moeilijke financiële situatie, een deel van de opbrengst gaf aan een groep waar eigenlijk geen oog voor is: verwaarloosde dieren.”

Naast het gekozen kunstwerk mocht hij ook een buurtgenoot kiezen die in zijn ogen belangrijk is voor Woerden. Hij nomineerde Nizar El Haik. Zijn verhaal lees je vrijdag.

Benieuwd naar alle verhalen. Je vindt ze terug bij Lievelingen.