Hoe hufterproef is Woerden? Je ziet het op NPO3

Hoe hufterproef is Woerden eigenlijk? Daar komen we de  achter in het programma Hufterproef waarbij een aantal scenario’s in Woerden zijn opgenomen. Bij drogisterij van den Broek en op het terras van Bij Petrus zijn opnames gemaakt met een verborgen camera om te kijken hoe Hufterproef Woerdenaren zijn. Vanavond komt Woerden nog een keertje voor in de aflevering. Benieuwd hoe er wordt gereageerd? Kijk dan vanavond om 20.25 uur naar NPO3.

In het programma creëren acteurs situaties waar mensen op zijn minst een mening over hebben. Maar hoe reageren zij in verschillende situaties? Stappen ze er op af? Zeggen ze er iets van? Of lopen ze juist door?

Irritante klant bij drogist

Ook bij drogisterij van den Broek op de Molenvlietbrink werden opnames gemaakt. Daar speelde zich een situatie af waarbij een lastige klant tegen het personeel te keer ging.

“Het was ontzettend grappig om te doen. En daarnaast ook erg confronterend en bijzonder om te zien hoe je klanten reageren”, aldus Mandy van den Broek.

Gelukkig waren er een aantal klanten die voor het personeel opkwamen. De aflevering is op 26 september uitgezonden en kun je hier terug kijken.

Bij Petrus

Op het terras van Bij Petrus werden twee situaties gespeeld. Zo zat een zwangere vrouw alcohol te nuttigen en te roken. Maar wat vinden wij daar nu van? Wie zegt er wel wat van en wie niet? Dat wordt uitgezocht in het tv programma. Ook was er een man die collecte liep langs de tafels, na een rondje collecte gaat hij zitten,  opent de collectebus en bestelt van het geld bier en eten. Een situatie waar velen een mening over hebben. Maar ja zeg je er iets van…

Hoe de aanwezigen op het terras reageerden op zwangere vrouw kun je hier terugkijken. Vanavond zie je hoe Woerdenaren reageren op een man die collecte loopt en het geld gebruikt voor eten en drinken.

Foto’s: Martijn Gerits en Mandy van der Broek