Hofpoort stopt met nachtelijke Spoedeisende Hulp

Hofpoort stopt met nachtelijke Spoedeisende Hulp

De Spoedeisende Hulp bij het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden gaat vanaf donderdag 1 juni s’nachts dicht. Patiënten worden voortaan met de ambulance naar het St. Antonius in Utrecht of Nieuwegein gebracht. Dat schrijft het ziekenhuis op haar website.

Volgens het Hofpoort is het is niet haalbaar om voor gemiddeld twee patiënten per nacht een volledige bezetting voor spoedzorg paraat te hebben.

“Door personeelstekort in de zorg is die bezetting in de nacht niet meer te organiseren en richten we vanaf 1 juni de spoedzorg anders in. De Huisartsenpost hanteert al langer deze openingstijden, deze gelden vanaf straks ook voor de Spoedeisende Hulp.”

HAP en SEH verdwijnen

Met ingang van 1 januari 2018 sluiten de Huisartsenpost in Woerden en de Spoedeisende Hulp in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis. Vanaf dan kunnen inwoners van de regio Woerden in de avond, nacht en weekend voor spoedeisende huisartsenzorg terecht bij de Huisartsenpost Leidsche Rijn.  Voor spoedeisende ziekenhuiszorg kunnen de inwoners terecht bij de Spoedeisende Hulp van het St. Antonius in Utrecht of Nieuwegein. Het ambulancevervoer blijft ongewijzigd. De RAVU  zorgt bij acute situaties binnen 15 minuten voor een ambulance ter plekke en brengt inwoners naar de dichtstbijzijnde Spoedeisende Hulp.