Hollandse polsstokspringers stellen teleur in Friesland

Tijdens de Nationale Fierljep Manifestatie in het Friese It Heidenskip hebben de Hollandse polsstokverspringers het succes van de Tweekamp niet door kunnen trekken. Afgelopen zaterdag waren het de Friezen die er bij de senioren en dames met de titel vandoor gingen. Reinier Overbeek uit Benschop en Demi Groothedde uit Jaarsveld wisten de eer voor het Hollandse kamp hoog te houden, door de titel bij de junioren mee naar huis te nemen.

Geen finale voor Jaco

Bij de senioren wisten Jaco de Groot (Woerden) en Rian Baas (Utrecht) zich niet te plaatsen voor de tweede finaleronde. Ook Erwin Timmerarends (Montfoort) kwam met moeite over de 18-meter. Een felle oostenwind maakte het voor Hollandse springers lastig om het rechte pad te vinden. De Friezen hadden hier beduidend minder moeite mee. Oane Galama pakte direct de titel met een afstand van 20.41 meter. Ricardo Faaij (Haastrecht) sprong zich knap naar het podium.

Derde plaats

De Friese dames lieten bij de tweekamp geen schijn van het niveau van de Hollandse dames zien, echter wist er nu toch een Friese dame te winnen. Tessa Kramer (It Heidenskip) was in topvorm. Haar 14.66 meter zou normaliter een afstand zijn waar Hollandse dames als Dymphie Baas (Oudewater) en Wendy Helmes (IJsselstein) vaak overheen gaan, maar helaas lukte dat zaterdag niet. Julia van Eijk (Vlist) werd uiteindelijk derde met 14.22 meter.

Succes bij de junioren

Hollandse successen waren er wel in de jongens- en meisjes categorie. Reinier Overbeek (Benschop) won dit jaar al bijna alle wedstrijden en was ook nu weer de beste. Met 17.90 meter was hij zijn concurrent Stefan Douma (Oppenhuizen) ruim een halve meter voor. Zo wist ook Overbeek zijn titel te prolongeren.

Demi Groothedde (Jaarsveld) won met overmacht. Zij sprong 14.03 meter.Bente Vlas (Heeg) werd tweede met een afstand van 12.67, nipt voor Suzanne Mulder (Vlist). Dat het lastig springen was met een flinke zijwind, liet de uitslagenlijst bij de meisjes goed zien. Slechts vier deelnemers wisten de overkant te halen.