Jaco de Groot nadert record in Linschoten

Jaco de Groot nadert record in Linschoten

Afgelopen zaterdag heeft Jaco de Groot in de strijd om de Van Vliet Caravans Cup de op één na verste sprong ooit gemaakt. Hij klom op magische wijze een rondje om de stok, waardoor hij over het dode punt wist te komen en 21.93 meter kon springen, goed voor een schansrecord. Omdat deze sprong nog ruim vier meter uit de richting was laat hij zien dat hij in staat is om zijn eigen Nederlands Record van 22.21 meter nog verder aan te scherpen.

Heren

De Groot is met deze sprong al bijna zeker van de zege in het De Samenwerking-Klassement. Het gevecht om de tweede plek is spannender. Wouter van Midden uit de Vlist deed goede zaken door 19.72 meter te springen. Zijn broer Thomas van Midden was met 19.95 meter net iets verder en wist de tweede plaats in de wedstrijd te veroveren. Rian Baas uit Utrecht lijkt de enige die Wouter van Midden van een tweede plaats in het De Samenwerking-Klassement af kan houden, echter zal hij ruim twee meter goed moeten maken.

Dames

Bij de dames won Wendy Helmes uit IJsselstein met 15.34 meter. Hiermee was ze haar eeuwige concurrente Dymphie Baas uit Oudewater voor, want zij noteerde 15.19 meter. Het klassement blijft tot de laatste wedstrijd spannend, aangezien de voorsprong van Dymphie minimaal is. Joriene Baas uit Oudewater werd derde met 14.81 meter.

Junioren

Bij de junioren viel klassementsleider Richard van Bemmel uit Utrecht tijdens de woensdag wedstrijd uit met verrekte enkelbanden. Daardoor ruiken de andere junioren nu kansen om zijn leidersrol over te nemen. Daniel Cluistra uit Haastrecht wist al in zijn eerste sprong een persoonlijk record van 19.07 meter te springen, waardoor het nog steeds mogelijk is om Van Bemmel van de troon te stoten in het De Samenwerking-Klassement. Lucas van Eijk uit Haastrecht en Bas van Leeuwen uit Woerden volgden op gepaste afstand met respectievelijk 18.24 meter en 17.45 meter.

Benschopse jongens overtuigen

Op de schansen van Linschoten wisten de Benschopse jongens flink te overtuigen. Alle drie de prijswinnaars kwamen uit het Utrechtse dorp, waarvan Reinier Overbeek met 18.85 meter de beste was. Dennis van Jaarsveld werd verrassend tweede met een persoonlijk record van 16.37 meter. Toptalent Roy Velis wist met 15.92 meter derde te worden en liet een zeer constante wedstrijd zien. De overwinning bij de meisjes was voor Demi Groothedde uit Jaarsveld. Haar 14.32 meter was net genoeg om Laura Maaijen uit Haastrecht voor te blijven. Zij sprong al haar zevende persoonlijke record van het seizoen en landde uiteindelijk op 14.06 meter. Lizanne Schilt uit Polsbroek werd derde met 13.55 meter.

Foto: PB Holland