Jaco de Groot wint Hollands Kampioenschap

Jaco de Groot wint Hollands Kampioenschap

Onder prachtige Hollandse weersomstandigheden werd er zaterdag weer gesprongen. De kampioenen waren geen grote verassing, de klassementsleiders werden ook kampioen: Jaco de Groot (Woerden), Dymphie Baas (Oudewater), Reinier Overbeek (Benschop) en Demi Groothedde (Jaarsveld). Uitzondering was de junioren-categorie, waar de titel naar Bas van Leeuwen ging.

Favoriet Jaco de Groot wist het kampioenschap te behalen in de senioren-categorie met een sprong van 20,07 meter. Een zeer stabiele wedstrijd zorgde ervoor dat hij de wind het best de baas bleef. Bij de dames was het Dymphie Baas uit Oudewater die na een spannende strijd met twee centimeter verschil won van de IJsselsteinse Wendy Helmes.

Junioren

De Junioren maakten er een zeer spannende strijd van. De winnaar van het De Samenwerking- klassement Richard van Bemmel (Utrecht) deed wegens een blessure niet mee. Daarmee was de weg vrij voor andere junioren. Lucas van Eijk (Haastrecht) stond tot een van de laatste sprongen in de
finale aan de leiding met 17,65 meter. Toen was het echter tijd voor Bas van Leeuwen (Woerden). Met een zeer acrobatische sprong – een rondje om de stok – sprong hij een nieuw persoonlijk record van 18,25 meter.

Jongens en meisjes

Reinier Overbeek presteerde uitstekend en verbeterde het schans- en kampioenschansrecord bij de jongens met een afstand van 19,23 meter. Hiermee onderstreepte hij zijn overheersing in de jongenscategorie. Na een spannende strijd kon Demi Groothede uit Jaarsveld laten zien dat zij echt het beste meisje is. Een mooie serie leidde haar in haar laatste sprong naar een prachtig schansrecord van 15,65 meter en gaf haar zege hiermee extra glans.