Jeugdig Sportlust maakt het Xerses/DZB lastig

Een jeugdig Sportlust heeft zaterdag de laatste wedstrijd van dit seizoen met 0-2 verloren van Xerxes/DZB.

De hele week was er al sprake van dat Sportlust met een sterk bezet jeugdteam zou verschijnen omdat diverse spelers met een teamuitje in Portugal zaten. De KNVB was hier mede debet aan gezien het feit dat verscheidende malen was medegedeeld dat vorige week zaterdag de laatste speelronde zou zijn. Coach Martijn Smaling heeft de afgelopen week elke dag zitten puzzelen om een waardige selectie aan de start te krijgen. De gemiddelde leeftijd lag onder de 19  jaar.

Sportlust startte de wedstrijd goed en speelde brutaal en scherp. Van het 1e elftal waren alleen keeper Michael de Leeuw en Zakaria Issarti en Soulaimane Ouhamad aanwezig. Sportlust kreeg een paar kleine kansjes maar wist voorin niet echt een vuist te maken en moest zich concentreren dat men de verdediging intact hield

Tot de rust slaagde men hierin uitstekend en de beste kans was voor Remco de Weerd die alleen op het doel afging en net voor het strafschop gebied onderuit werd gehaald. Iedereen op het sportpark inclusief alle Xerxes supporters hield rekening met de rode kaart maar scheidsrechter Roeleveld  trok de gele kaart.

De vrije trap werd over geschoten.

Voordat de tweede helft begon had Xerxes waarschijnlijk een donderspeech gekregen want het voetbalde met meer druk. Dit leverde uiteindelijk twee doelpunten op en daarmee verschafte Xerxes zich een uitstekende basis voor de wedstrijd tegen Brielle a.s. dinsdag.

Al met al een uitstekende prestatie van de jeugdige voetballers van Sportlust en dat belooft nog wat voor de toekomst. Sportlust kan nu met vakantie en zich daarna weer richten op volgend seizoen.