Jongeren opgepakt na brandje in leegstaand pand

Jongeren opgepakt na brandje in leegstaand pand

Vrijdagavond kreeg de politie een melding van overlast door jeugd op de Hoge Rijndijk in Woerden. De melder had gezien en gehoord dat er jongeren in het leegstaande pand waren.

Toen agenten ter plaatse kwamen roken zij een sterke brandlucht. Ook zagen ze dat er een hoop rook bij het pand hing. Ook hoorden de agenten dat er mensen aanwezig waren in het pand. De jongeren hadden de deur van het pand geblokkeerd waardoor de agenten het pand niet konden betreden. Omdat er veel rook om het pand hing besloten de agenten om de brandweer ter plaatse te laten komen.

Aanhoudingen

Ondertussen waren er aan de achterzijde van het pand twee jongeren naar buiten gesprongen. Deze twee werden door de politie aangehouden.  Daarna wisten de agenten de overige vier jongen te overtuigen om de deuren te openen en naar buiten te komen. Ook deze 4 zijn aangehouden. De brandweer heeft in het pand een brandende, met afval en hout gevulde kruiwagen aangetroffen, en deze buiten het pand geblust. Het pand stond vol met rook.

Verboden terrein

Behalve dat deze jongeren op verboden terrein waren, en zich toegang tot het pand hadden verschaft, hebben ze ook binnen in het pand de kruiwagen met inhoud in de brand gestoken.

De jongeren hebben een nachtje in een ander, niet leegstaand, maar groot gebouw doorgebracht: het arrestantencomplex van de politie in Houten.