Jos van Riet gekroond tot Hollandse Kaaskoning

Jos van Riet gekroond tot Hollandse Kaaskoning

Jos van Riet (76) is benoemd tot de nieuwe ‘Kaaskoning van Woerden’.

De jury, bestaande uit burgemeester Molkenboer, de Hollandse Kaaskoning van vorig jaar Jan de Goey en Woerdenaar Pieter Jan Datema prees hem om zijn verdiensten voor de kaaswereld.

Kaas en het leven van de in Woerden geboren en getogen Jos van Riet zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De gepensioneerde kaashandelaar heeft drie kaasboeken uitgebracht en vertegenwoordigt vol passie Woerden en kaas door heel Nederland.
De oud-handelaar maakt zich tot de dag van vandaag nationaal en internationaal hard voor het Hollandse Goud en draagt op eigen wijze een steentje bij aan de bekendheid en export.

Zo is van Riet betrokken bij kaaskeuringen, de organisatie van de graskaasdag en de afgelopen jaren maakte van Riet zich hard voor de Kaas Academie, waar leerlingen van het ROC het kaasvak van de liefhebber krijgen ingegoten.

Kaaskoning
De verkiezing werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd door de makers van Kaas Magazine. Met de benoeming van de eerste Hollandse Kaaskoning in 2015, werd een nieuwe traditie geboren.

Door de samenwerking van onder meer Woerden Marketing en Agrarisch Centrum Woerden (ACW) is dit jaar voor de tweede maal de eretitel uitgereikt. De nieuwe Hollandse Kaaskoning ontving, naast eeuwige roem, een kleurrijke trofee, vervaardigd door de Woerdense glaskunstenaar Ben Brussel.

 

Foto’s: Alex de Kuijper