Kakelverse producten en handjeklap op Woerdense Streek en Kaasmarkt

Kakelverse producten en handjeklap op Woerdense Streek en Kaasmarkt

In de lente- en zomermaanden kun je elke zaterdag op het Kerkplein terecht voor kakelverse streekproducten. En kaas. Uiteraard!

Kaas, stroopwafels en chutney

Op de streekmarkt vind je gezonde, verse, smaakvolle en herkenbare producten uit de buurt. En het leuke is: boven de kaas, de peren, de stroopwafels en chutney ontmoeten producent en consument elkaar. Dus je kunt alles vragen, van herkomst tot bereidingswijze en serveertips. De markt streeft naar een volledig assortiment, dat wisselt met de seizoenen.

Kaashandel met handjeklap

Naast streekproducten kun je op de Streekmarkt ook terecht voor -hoe kan het ook anders- echte Woerdense Boerenkaas . Hier wordt de échte boerenkaas verhandeld, compleet met handjeklap en proeverijen. Handelaren en zelfkazende boeren stallen hun kazen uit, terwijl de spreekstalmeester de bezoekers meeneemt in de wereld van kaas. Ontdek de ambachtelijke markt, proef de frisheid van het land in de kazen en ontdek de historie van het kaasmaken.

Groene Hart

Met de Streek- en Kaasmarkt wordt een impuls gegeven aan de agrarische bedrijven in het Groene Hart. Ook is er aandacht voor recreatiemogelijkheden in de natuur: in een speciale kraam op de markt vind je informatie over alles wat in het Groene Hart te zien en te beleven is. landbouw, natuur, dagrecreatie, natuurverenigingen, campings, bed & breakfast, fiets- en wandeltochten en kanoroutes, noem maar op.

Foto´s Alex de Kuijper