Kameryck bouwt eindelijk verder

Na lange tijd wordt er weer gebouwd bij Kameryck. Vandaag werden de eerste werkzaamheden gestart en daar is daar is mede-eigenaar Mark Haagen erg blij mee.

“We zijn heel blij dat we vandaag eindelijk weer verder kunnen met de bouw van Kameryck 2.0. En dat op zo’n mooie dag als vandaag. Dat is fantastisch.”

De bouw lag al sinds 2012 stil omdat omwonenden de plannen op het terrein niet zagen zitten. Vorig jaar besloot de Raad van State dat Kameryck met het juiste bestemmingsplan verder mocht gaan uitbreiden en vandaag ging het dan echt gebeuren.

“We zijn in 2012 begonnen met deze  bouw. Doordat we niet voldeden aan het juiste bestemmingsplan konden we niet verder bouwen. We hebben het bestemmingsplan twee keer moeten aanpassen en dat resulteerde uiteindelijk in een goed stabiel plan. Dat hebben we toen neergelegd en ook de Raad van State zag daar voldoening in. Dus na al die tijd kunnen we nu eindelijk verder.”

En verder gebouwd wordt er zeker. De bouwput zal langzaam veranderen in Kameryck 2.0. Maar ondanks de werkzaamheden blijft het goed vertoeven op het terras.

“We hebben een groot bouwdoek om de bouwlocatie gezet. Zo kunnen bezoekers bij ons genieten zonder gestoord te worden door de bouw.”