Kennis maken met het echte boerenleven

Kennis maken met het echte boerenleven

Vandaag is de jaarlijkse open dag bij agrarische bedrijven in de omgeving van Woerden. Belangstellenden gingen ‘De Boer Op’ en maakten kennis met het echte boerenleven.

Deze editie stelden verschillende agrariërs in Geestdorp en Breeveld hun bedrijf open en konden bezoekers een kijkje nemen achter de staldeuren. De dag werd gestart bij Manege de Morgenstond met een heuse paardenrace waarbij zelfs gegokt kon worden. Ook kon je een kijkje nemen bij de paarden in de stallen.

“Met deze dag bieden wij mensen de kans om een kijkje te komen nemen op een plek waar ze normaal gesproken niet komen. Wij vinden het belangrijk om te laten zien wat er op een boerderij gebeurt. Veel mensen hebben daar geen idee van. Maar tijdens De Boer Op kunnen zij echt zien hoe melk gemaakt wordt en wat er allemaal gebeurt bij een fruitteeltbedrijf”, aldus Gerben van de Weerd van de organisatie.

Naast de paardenmanege kon er ook gekeken worden bij een fruitteeltbedrijf, kaasboerderij, een boerderij met veel kleine dieren, melkveeboerderij en een kaasopslag. Je kan nog tot 16.00 uur gaan kijken bij de agrarische bedrijven .

Foto´s Alex de Kuijper