Kerstbomen verkoop voor het goede doel

Kerstbomen verkoop voor het goede doel

Ook dit jaar verkopen de heren van de Ronde Tafel weer kerstbomen voor het goede doel.De opbrengst van de bomen gaat dit jaar naar Vluchtelingen Steunpunt het Groene Hart en Freedom Through Education. De verkoop startte vanochtend officieel met de overhandiging van de eerste boom aan twee Woerdenaren door de burgemeester.

De twee, Eyad en Matiwos wonen beiden sinds 2016 in Woerden. Eyad komt uit SyriË en Matiwos uit Eritrea.Bijgestaan door Stichting Vluchtelingen Steunpunt Groene Hart werken zij hard om te integreren in de Nederlandse samenleving en zich helemaal thuis te voelen in het Woerdense.

Vluchtelingen Steunpunt Groene Hart

Dit jaar dragen de mannen van de Tafelronde Woerden concreet bij aan de integratie door geld in te zamelen voor een project om statushouders te verbinden aan Woerden dat zal worden georganiseerd door Vluchtelingen Steunpunt Groene Hart. Ook komen verschillende statushouders helpen met de verkoop van de kerstbomen.

“Ik denk dat we veel van elkaar kunnen leren, door elkaar te ontmoeten en samen dingen te doen. Trouwens, kerstbomen verkopen in de kou verbroedert sowieso”, aldus voorzitter van de kerstbomen commissie Reinout Kuus.

Freedom Through Education

In voorgaande jaren is ook al geld opgehaald voor Freedom Through Education, een stichting die scholen voor de lage sociale klasse in India bouwt. Veel kinderen zijn analfabeet, maar door te leren lezen en schrijven verbetert niet alleen hun toekomst maar ook die van hun kinderen. Educatie is ook iets dat doorgegeven wordt.

Florian Bos was een van de Tafelaars die in september naar India is gereisd om de school in Jaipur te bezichtigen waar in voorgaande jaren geld voor was opgehaald met de actie.

“Voor € 30.000,- kan je al een school bouwen voor 300 leerlingen! Die impact is enorm, want niets is mooier dan de glimlach op het gezicht van kinderen.”

Daarom wordt ook dit jaar geld ingezameld voor de bouw van een nieuwe school.

Verkoop

Vanaf donderdag tot en met zaterdag 8 december zijn de kerstbomen te koop in de tent op tegenover het winkelcentrum Snel en Polanen. De verkoop is geopend van 09.00 uur tot 21.00 uur.

Foto: Alex de Kuijper