Kerstbomen verkoop voor goede doelen

Kerstbomen verkoop voor goede doelen

Ook dit jaar verkopen de heren van de Ronde Tafel weer kerstbomen voor het goede doel. De opbrengst van de bomen gaat dit jaar naar Make-A-Wish en het Stadsmuseum. De verkoop startte vanmiddag officieel met de de overhandiging van de eerste boom aan burgemeester Molkenboer.

Goede doelen

Met het geld dat geschonken wordt aan het Stadsmuseum wil het museum de geschiedenis van Woerden tot leven brengen met een interactieve reis door de tijd. Met de opbrengst voor Make-A-Wish hopen de heren kinderen tijdens de feestdagen een hart onder de riem te steken.

“Kerst is namelijk een tijd van samen zijn en niet voor iedereen is samen zijn altijd even gemakkelijk”, aldus Florian Bos.

“Een mooie kerst voor iedereen”

De eerste kerstboom die aan de burgemeester werd overhandigd wordt gedoneerd aan de Elsa Hoeve. Hier werken sociaal bewogen ondernemers die vinden dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opstapje moeten krijgen. De heren van de Ronde Tafel hopen echter dat veel meer mensen een kerstboom weggeven.
“Want niet voor iedereen kan het een mooie kerst zijn. Daarom kan ook een boom gekocht worden voor iemand anders. Met kerst geeft het een extra warm gevoel als iemand aan je denkt.”

Opbrengst 2016

Vorig jaar werd er ruim € 8.000,- opgehaald met de verkoop van de bomen.

“Van dit geld hebben we € 4.240,- gedoneerd aan Freedom Through Education waardoor er nu een India een school is gebouwd. En met de donatie van € 3.760,- heeft Batenstein Buiten een uitbreiding van de speeltuin kunnen realiseren.”

Verkoop

Vanaf donderdag zijn de kerstbomen te koop in de tent op het parkeerterrein tegenover winkelcentrum Snel en Polanen.

De verkoop is geopend op:

  • Donderdag 7 december van 16.00 uur tot 21.00 uur
  • Vrijdag 8 december van 16.00 uur tot 21.00 uur
  • Zaterdag 9 december van 09.00 uur tot 17.00 uur
  • Zondag 10 december van 09.00 uur tot 17.00 uur