Kijkje in callcentrum tijdens TV actie voor Sint-Maarten

Vandaag is de nationale actiedag om geld in te zamelen voor de slachtoffers van orkaan Irma op Sint-Maarten. Radio- en televisiezenders staan de hele dag in het teken van de desastreuze gevolgen van het natuurgeweld op het eiland. Ook in Woerden wordt er hard gewerkt voor Sint Maarten.

Aan de Vijzelmolenlaan in Woerden is vrijdagavond een callcentrum bij 4DMC gevestigd namens het Rode Kruis. Vrijwilligers beantwoorden telefonisch vragen van mensen en handelen donaties af. En donaties zijn hard nodig. Grote delen van het eiland zijn totaal verwoest. Woerden.TV sprak vanmiddag kort met Iris van Deinse die namens het rode kruis actief is in Sint-Maarten.

“Ik zit momenteel in een dorpje waar echt alles is verwoest. We zijn bezig met het uitdelen van eten en andere hulpmiddelen. De mensen hier kunnen alle hulp heel goed gebruiken. We zijn blij met alle inzamelingsacties die worden gehouden, geld kunnen we hier heel goed gebruiken.”

In Woerden is Michelle Slagter actief bij 4DMC met team van 50 vrijwilligers.

“Vanmiddag om 16.00uur zijn we in Woerden gestart met het aannemen van de telefoontjes. In heel Nederland waren dat er al duizenden om 20.00uur. In cenrum hier in Woerden kwamen 800 telefoontjes binnen in korte tijd. Dit leverde naast mooie bijdrage ook mooie verhalen op. De sfeer is hier goed en we zijn klaar voor de drukte van de tv uitzending.” Aldus Michelle.

Irma

Orkaan Irma heeft vorige week woensdag een enorme ravage aangericht op Sint-Maarten. Huizen zijn verwoest, er komt geen water meer uit de kraan en het openbare leven ligt plat. Bewoners van het eiland hebben dringend voedsel, schoon drinkwater en onderdak nodig.

Een van de inwoners van Sint-Maarten is June Pieters. Het had weinig gescheeld of ze had het niet na kunnen vertellen. Eerdere orkanen bleef ze altijd thuis, zat ze de storm uit tussen haar eigen spullen. Maar dit keer vroeg haar kleinzoontje of ze bij hen wilde schuilen voor orkaan Irma en besloot ze mee te gaan. En nu leeft ze nog, terwijl van haar huis nauwelijks iets over is.

Doneren via het belpanel (0800-1130)

De hele dag door zitten bekende Nederlanders in het belpanel klaar om je vragen te beantwoorden en je donatie te verwerken.

Onder hen zijn onder andere Natasja Froger, Martijn Kolkman, Alberto Stegeman, Kees Driehuis, Irene Moors, Helga van Leur, Jörgen Raymann, Vivienne van den Assem, Lucia Rijker, Jesse Klaver, Emile Roemer, Ruud de Wild, Nicolette van Dam, Rob Geus en Klaas van Kruistum. Ook militairen van de luchtmobiele brigade (collega’s van de militairen op Sint-Maarten) zitten in het belpanel.