Kinderen pakken te hard rijdende automobilisten aan in Hekendorp

Kinderen pakken te hard rijdende automobilisten aan in Hekendorp

Kinderen van de Openbare Basisschool Goejanverwelle hielden afgelopen vrijdag een verkeersactie in Hekendorp. In het dorp bij Oudewater mogen automobilisten maximaal dertig kilometer per uur rijden, maar regelmatig wordt er te hard gereden.

Kinderen van de basisschool in Hekendorp maakten speciale verkeersborden, met teksten als ‘Niet te hard!’ Ook applaudisseerden ze voor automobilisten die zich keurig aan de snelheid hielden.

Wethouder Walther Kok van Oudewater nam nog een extra bord in ontvangst, met daarop de namen van de kinderen die de uitvalswegen van het dorp van nieuwe verkeersborden hadden voorzien. “Dit is de beste manier om automobilisten te wijzen op de gevaren van hard rijden”, zei de wethouder. Een motoragent kwam de actie van de kinderen in Hekendorp ondersteunen.

Door het dorp gaat in de zomermaanden veel toeristisch verkeer. Hekendorp ligt aan een drukke toeristische route tussen Oudewater en Gouda, langs de slingerende Hollandse IJssel. De historische dijkweg door het dorp is smal, waardoor er weinig ruimte is om uit te wijken.

Bron en foto: RTV Utrecht/Richard Grootbod