Koeien staan te trappelen voor de Mart

Dat niet alleen de Woerdenaren zin hebben in de traditionele Koeiemart, wordt duidelijk in een nieuwe Woerdense web-commercial.

Een van de koeien die tijdens de “Koeiemart” op 25 oktober haar opwachting zou maken tijdens de Koeienshow, verheugt zich zoveel op de Koeiemart dat ze in alle vroegte door het centrum van Woerden  trekt.  Bij het krieken van de dag, loopt de koe langs het kasteel, de haven, de molen en diverse horecagelegenheden waarna zij aankomt op een leeg Kerkplein. Gelukkig wordt de enthousiaste dame opgevangen door burgemeester Victor Molkenboer en nadat haar is aangegeven dat zij toch ietwat te vroeg aanwezig is, keert de rust weder.

Traditie

Op 25 oktober 2017 is het weer tijd voor de traditie van Woerden, de Woerdense Koeiemart. Ze kent een rijke geschiedenis. De eerste Koeiemart dateert van 1410, en na maar liefst 606 edities, is de Koeiemart dit jaar  op de Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed geplaatst. Om deze prachtige jaarlijkse traditie in stand te houden.

Deze video is tot stand gekomen door een samenwerking van Martin Damen en Woerden Marketing en is geproduceerd door Alko Media met medewerking van Gemeente Woerden, Ed Breuren (Stadshotel Woerden), Pike Uittenboogaard (Café de Pompier), Gineke van Kesteren (Slagerij van Kesteren), Martijn Gerits (Bij Petrus) en Bert Vollering, Jan Zijtveld, Cor van der Waaij en Toos van Soest.