Koningsdag wordt koel

Koningsdag wordt koel

Na een aantal prachtige zomerse dagen breekt er nu een koudere periode aan. Ook tijdens Koningsdag is het weer niet top. De temperaturen schommelen vrijdag tussen de 12 en 15 graden, voorspellen meteorologen.

Verder zijn er veel stapelwolken en in het binnenland is er kans op een lokale bui. Ook is het mogelijk dat de zon soms korte tijd schijnt. ’s Avonds is het sowieso droog en breekt op meerdere plaatsen de zon door.

Maar wat het weer ook doet, Koningsdag in Woerden wordt sowieso ‘cool’.

Morgen start de koningskermis op het exercitieveld en kun je een week lang genieten in de botsauto’s en andere attracties. Donderdagnacht is het Koningnacht en wordt er gefeest op het Kerkplein. Vrijdag op Koningsdag zelf is het ook een groot feest en komt zangeres Maan naar Woerden.

Hitte voorbij

De afgelopen weken was het prachtig weer. De eerste drie weken van april zijn nog nooit zo warm verlopen sinds 1901, meldt MeteoGroup. In De Bilt was de gemiddelde etmaaltemperatuur over de eerste 21 aprildagen 12,6 graden en dat is 0,2 graden hoger dan het oude record uit 2009.

Gedurende deze drie weken steeg de temperatuur op negen dagen tot 20 graden of hoger en op drie dagen was er sprake van een zogenaamde zomerse dag, met een maximumtemperatuur van tenminste 25 graden.

Zomerse dagen in april zijn nog vrij zeldzaam. Slechts elf aprilmaanden sinds 1901 hadden in De Bilt minstens één zomerse dag en maar twee aprilmaanden (in 2007 en 2011) hadden er méér dan drie.

Bron: RTV Utrecht