Koninklijke Onderscheiding voor John Lissenburg uit Montfoort

Koninklijke Onderscheiding voor John Lissenburg uit Montfoort

Op zaterdag 15 december verraste burgemeester van Hartskamp- de Jong de Montfoortse John Lissenburg met een Koninklijke Onderscheiding voor al zijn werk voor de vrijwillige brandweer Montfoort gedurende 25 jaar.

John Lissenburg begon op 21 april 1992 bij de vrijwillige brandweer, post Montfoort. Vanaf 1992 heeft hij verschillende opleidingen gevolgd en diverse certificaten behaald. Hij heeft zich opgewerkt van brandwacht tot bevelvoerder. Een betrokken bevelvoerder die vol enthousiasme zijn werk deed. Ook was hij chauffeur/pompbediener en jarenlang kaderlid. Daarnaast heeft hij zich vijftien jaar ingezet voor de brandweervereniging. Eerst tien jaar als bestuurslid, en later vijf jaar als voorzitter. Al die jaren stond hij klaar voor de inwoners van Montfoort.

Actief is John nog steeds in de brandweervereniging, nu als secretaris tot op de dag van vandaag. Naast zijn functie als bevelvoerder was hij ook jarenlang huismeester van de kazerne. Hij heeft zich altijd geheel belangeloos ingezet om alle werkzaamheden te verrichten die het huismeesterschap met zich meebracht. Ook was hij nauw betrokken bij de verbouwing van de kazerne in 2001.

Foto: Gemeente Montfoort