Koninklijke Onderscheiding voor Joop de Wit

Koninklijke Onderscheiding voor Joop de Wit

Joop de Wit uit Kamerik heeft vrijdagavond uit handen van burgemeester Molkenboer een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.

Joop is sinds de jaren ‘80 vrijwilliger bij Voetbalvereniging Sportlust’46. Hij was een fanatiek voetballer en tijdens zijn voetbalcarrière heeft hij het zaalvoetbal op de kaart weten te zetten. Vele jaren heeft hij het zaalvoetbal begeleid en ondersteund.

Halverwege de jaren ‘80 werd hij lid van de keuzecommissie, deze commissie zorgde ervoor dat de seniorenteams iedere zaterdag hun wedstrijden konden spelen. Begin jaren ’90 werd hij gevraagd voor de functie van hoofd clubhuis zaken en werd hij verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met het clubhuis, een drukke bestuurlijke functie.

In 2002 stopte hij met de bestuurstaken, maar zijn werkzaamheden voor het clubhuis gingen
onverminderd door. Ook nu is hij nog dagelijks te vinden in het clubhuis voor o.a. de schoonmaak en onderhoudswerkzaamheden. Hij is het aanspreekpunt voor de buitenschoolse opvang, welke overdag het clubgebouw gebruikt en voor alle anderen die zich overdag melden bij Sportlust ’46. Trouw komt hij iedere keer weer vanuit Kamerik naar Woerden gereden.

Foto´s Alex de Kuijper