Koninklijke onderscheiding William van Leeuwen van de VRU brandweerpost Woerden

Koninklijke onderscheiding William van Leeuwen van de VRU brandweerpost Woerden

Zaterdag 5 januari 2019 heeft William van Leeuwen van de VRU brandweerpost Woerden tijdens de nieuwjaarsreceptie van de brandweerpost de Koninklijke onderscheiding opgespeld gekregen van burgemeester Molkenboer, wegens 40 jaar brandweervrijwilliger.

Op 1 januari 1979 is William van Leeuwen, een rasechte Woerdenaar, vrijwilliger geworden bij de brandweerpost Woerden.

In de 40 jaar die de heer Van Leeuwen bij de brandweerpost actief is, heeft hij alle functies die er nodig zijn bij de repressieve dienst, gedaan of doet hij nog steeds.
Na zijn manschappenopleiding bij de brandweer heeft de heer Van Leeuwen de volgende opleidingen gedaan: chauffeur en bediener tankautospuit, duiker, chauffeur en bediener ladderwagen/redvoertuig, chauffeur en bediener haakarmvoertuig, chauffeur duikvoertuig, bevelvoerder en gaspakdrager.

Vanaf 2008 is de heer Van Leeuwen vrijwillig postcommandant van de brandweerpost Woerden. Hij geeft hierbij leiding aan 44 vrijwilligers die hij enthousiast coacht op gebied van uitrukken, oefenen en functioneren binnen de post.

De heer Van Leeuwen is een echte regelaar. Weet van direct aanpakken en weet mensen enthousiast te krijgen en te houden voor hun taak. Ook buiten de repressie is hij vanuit de personeelsvereniging langere tijd actief geweest voor de ontspanning van de vrijwilligers.

De brandweerpost Woerden is een middelgrote brandweerpost waar qua uitrukken regelmatig wel wat te doen is.
Toch vindt de heer Van Leeuwen, naast zijn gezin en een drukke baan, altijd (vrije) tijd om zijn brandweervak gedurende 40 jaar met passie uit te voeren.

Buiten de brandweer is de heer Van Leeuwen al jaren vrijwillig actief bij de Woerdense vakantieweek (jaarlijks terugkerende feestweek voor de Woerdense bevolking). Hier verzorgt hij voor de medewerkers van de week alles voor de inwendige mens. Ook is hij lid van de Oranjecommissie voor het organiseren van de Koningsdag in Woerden.

Veiligheidsregio Utrecht
De Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten op het gebied van brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening en (gemeentelijke) crisisbeheersing. Met haar partners draagt de VRU op efficiënte en effectieve wijze zorg voor het voorkomen van en bestrijden van branden, calamiteiten en crises.

Foto´s Alex de Kuijper