Koploper Sportlust ’46 boekt zakelijke overwinning

Sportlust ’46 heeft zaterdagmiddag een zakelijke overwinning geboekt op GJS. Door de zege blijft het team koploper in de eerste klasse C. De Woerdense club won in Gorinchem met 2-0.
Op het slecht bespeelbare veld kreeg Sportlust ’46 het eerste kwartier diverse kansen om de score te openen. Het duurde echter tot de 36e minuut voordat Mark van der Weijden de score opende. De Gorkumse Jonge Spartanen zorgde in de eerste helft slechts één keer voor echt gevaar. Keeper Michael de Leeuw pareerde de goed genomen vrije schop.
Na de rust besliste invaller Rick Wils de wedstrijd. Hij schoot tien minuten voor tijd de 0-2 eindstand op het scorebord. De gehele tweede helft domineerde de ploeg van trainer Patrick Loenen en gaf het geen enkele kans weg. Wel werd er heel slordig omgesprongen met de vele kansen. Door de winst blijven de Woerdenaren na 14 speelronden koploper.
“Dat is misschien het enige dat we ons echt kunnen verwijten. We hadden er gewoon de tweede helft nog een paar kunnen en moeten maken. Winnen was vandaag de doelstelling en dat hebben we op een zakelijke en professionele manier bereikt. Het vizier kan nu volledig op de aankomende wedstrijden”, aldus een tevreden Loenen.
Er komen voor Sportlust ’46 namelijk een aantal belangrijke wedstrijden aan. Zaterdag spelen de rood-witten thuis de derby tegen de nummer drie Montfoort. De week erop wacht de topper in en tegen Sliedrecht. De nummer twee herstelde zich zaterdag van de recente nederlaag en blijft hiermee in het spoor van Sportlust ‘46.
Foto en video: Sportlust ’46