Landelijke frisbee competitie komt naar Woerden

Landelijke frisbee competitie komt naar Woerden

Frisbee, je kent het wel, overgooien met elkaar op een grasveldje. Het is geen alledaagse sport. Maar voor een aantal Woerdenaren is het hun passie. Ondanks dat het frisbee in Woerden nog een vrij onbekende sport is heeft het team een landelijke competitie naar Woerden weten te halen.

“Frisbee is in Woerden best een onbekende sport, veel mensen weten niet wat het inhoudt. Met de komst van de competitie naar Woerden hopen we dat de sport onder de aandacht komt in de omgeving en dat iedereen kan zien hoe leuk het is. We zijn er blij mee dat we nu ook onze familie en vrienden kunnen laten zien hoe frisbee als sport werkt”, aldus teamlid Peter Smorenburg. 

Frisbeeclub

Frisbee is geen hele bekende sport. In Woerden en omgeving was er dan ook geen frisbeeclub tot daar vorig jaar verandering in kwam.

“Een van onze spelers is een tijd in Cambodja geweest waar hij meedeed met frisbee. In Nederland wilde hij ermee verder gaan maar de dichtstbijzijnde club was in Utrecht. We zijn toen met een aantal mensen bij elkaar gekomen en zijn gaan frisbeeën in het park.”

Al snel ontstond er een groep van 30 personen en werd er een clubje opgericht dat zich aansloot bij de bond zodat ze konden deelnemen aan wedstrijden. Inmiddels hebben de Woerdenaren al 3 competities gespeeld.

Frisbee

Frisbee wordt gespeeld op een voetbalveld maar dan de helft van de breedte. Tijdens een wedstrijdje wordt er 7 tegen 7 gespeeld. Aan beide kanten van het veld is een vak waar de spelers een punt kunnen maken. Door middel van overgooien moet de frisbee in het vak van de tegenstander worden gevangen. Je mag niet lopen met de frisbee Als de frisbee de grond raakt dan is de tegenpartij aan de beurt. Het bijzondere aan de sport is dat er geen scheidsrechters zijn.

“Je moet het met beide teams zelf oplossen. En dat is best uniek. Het gaat heel vaak goed gelukkig. Meestal als we er niet uit komen dan gaat de frisbee terug naar de plek waar het mis ging.”

De wedstrijd wordt gehouden op 29 april van 10.00 tot 17.00 uur op het sportveld bij Reflex. 

Foto: Frisbee Woerden