Landelijke Opschoondag groot succes!

Landelijke Opschoondag groot succes!

Op zaterdag 23 maart, tijdens de Landelijke Opschoondag, organiseerden mensen door het hele land opschoonacties om samen hun buurt of straat schoon te houden. Ook in Kamerik, Zegveld, Harmelen en Woerden zijn schoonmakers samen aan de slag gegaan in de frisse buitenlucht. Om buurtschoonmakers in het zonnetje te zetten, gaf de gemeente Woerden elke schoonmaakploeg een fruitmand of taart.

Ludieke acties
Tijdens deze 17e editie van de Landelijke Opschoondag waren er twee keer zoveel schoonmaakploegen als het voorgaande jaar. Grote (sport)ploegen, families, en vriendengroepen gingen samen aan de slag. Zij ontvingen allemaal een taart of fruitmand van de gemeente als blijk van waardering voor hun inzet. Dankzij het harde werk van alle deelnemers is gemeente Woerden nu weer schoon en opgeruimd, want men ging op vele plekken aan de slag: Molenvliet, rondom Cattenbroekerplas, Schilderskwartier, Kamerik, Harmelen en op vele andere plaatsen werd opgeruimd.

Bedankje van de wethouders
Wethouders Arjan Noorthoek, Tymon de Weger en Arthur Bolderdijk waren aanwezig om alle actieploegen te bedanken en te helpen. Arjan Noorthoek stak zelf zijn handen uit de mouwen bij de actiegroep Kamerik Schoon: ‘We hebben samen het fietspad richting Woerden en Kanis en een aantal plekken in het dorp schoongemaakt,’ aldus wethouder Noorthoek. ‘De Landelijke Opschoondag is niet alleen belangrijk voor een schonere leefomgeving, maar ook voor de saamhorigheid en samenwerking binnen dorpen, wijken en de gehele gemeente.’ De actiegroep Kamerik Schoon sloot de dag gezamenlijk af met een kop koffie en de taart die zij van de gemeente ontvingen. Een lekkere beloning voor een dag hard werken!

Naast de Landelijke Opschoondag zijn in Kamerik, Zegveld, Harmelen en Woerden gedurende het hele jaar zwerfvuilambassadeurs actief. Samen houden we de gemeente schoon!

Foto´s Alex de Kuijper