Linschotenaren balen van digitaal informatiebord: “Dit verwacht ik meer in de grote stad”

Wie Linschoten binnenrijdt wordt sinds kort begroet door een nieuw informatiebord. Niet zo’n ouderwetse, maar een digitale. En daar zitten niet alle inwoners op te wachten. “Het past hier niet zo erg. Het is toch een vrij landelijk gelegen dorpje. Midden in de natuur en dan zo’n groot bord. Dat verwacht ik meer in de grote stad”, zijn de reacties.

Bovendien zorgt het digitale reclamebord voor onoverzichtelijke situaties, zeggen sommige Linschotenaren. Het bord staat op de plek waar je vanaf de provinciale weg komt. “Er zijn hier al vaak fietsers aangereden. Dus ik vind de plek niet ideaal, want het leidt af.”

Toch is de gemeente juist enthousiast over de borden. Er werden er nog meer geplaatst in Montfoort. Twee stuks, waarvan er een vandaag officieel door de burgemeester werd onthuld. “Gelukkig heb ik ook heel veel positieve reacties ontvangen”, zegt Petra van Hartskamp-de Jong, burgemeester van Montfoort. “Mensen zijn ongelooflijk blij, vooral ook verenigingen die blij zijn dat ze gratis gebruik kunnen maken van deze faciliteit.”

De burgemeester zegt de klachten wel serieus te nemen en in ieder geval te kijken naar de verkeerssituatie. Maar voorlopig blijft het bord dus nog wel even staan in het pittoreske Linschoten. Maar dan liever niet bij de ingang van het dorp zegt een inwoner. “Prima, maar niet hier. Liever op een rustigere plek.”