Maarten van der Klis jurylid Heel jong Woerden bakt

De jury van het project Heel jong Woerden bakt is compleet. Maarten van der Klis deelnemer van Heel Holland Bakt in 2017 zal de baksels gaan proeven en keuren. Naast van der Klis zijn er nog meer juryleden allemaal uit Woerden en omgeving.

De jury bestaat uit een mooie mix van jong en oud. Bakker Hennie Versluis, Mohammed Ahmed van Karit Patisserie, Roos Gussinklo van Bij Roos op de thee, Co van Eck, docent Kalsbeek College, Arhur van Dijk, chefkok bij Viviamo, en als ere-jurylid Maarten van der Klis.

Heel jong Woerden bakt

Heel jong Woerden bakt is een laagdrempelige bakwedstrijd, bedoeld om jonge Woerdenaren van allerlei nationaliteiten en achtergronden al bakkend met elkaar in contact te brengen.

Meedoen

De juryleden zijn het over één ding nu al eens: iedereen kan meedoen aan Heel jong Woerden bakt. Wie met de bakwedstrijd meedoet, moet dat vooral doen omdat het leuk is. Ingewikkelde recepten of supermoeilijke taarten maken: dat is niet nodig. De eenvoud van een paar ingrediënten of een verrassende combinatie zorgt meestal al voor een mooi baksel.

Er zijn al heel wat inschrijvingen, maar er is nog steeds plek! Meedoen begint simpelweg met inschrijven op de site www.heeljongwoerdenbakt.nl. Dat kan tot en met 6 november. De baksels voor de voorronde moeten worden ingeleverd op maandag 12 november. De finale is volgend jaar, en daar zijn vette prijzen te winnen zoals een waardebon van 250 euro. Ook nemen de finalisten deel aan leuke en leerzame workshops bij de vijf juryleden in hun eigen bedrijven.