Maartenskliniek voert straks geen operaties meer uit in Woerden

Maartenskliniek voert straks geen operaties meer uit in Woerden

De Sint Maartenskliniek blijft de komende jaren haar gespecialiseerde orthopedische en reumatologische zorg aanbieden. De Maartenskliniek biedt in Woerden zorg vanuit de locatie Zuwe Hofpoort Ziekenhuis. Dit ziekenhuis fuseert met het St. Antonius Ziekenhuis en als gevolg daarvan kan de Sint Maartenskliniek op die locatie geen operaties meer uitvoeren. De Sint Maartenskliniek blijft in Woerden wél poliklinische orthopedische en reumatologische zorg aanbieden.

Orthopedische zorg

Vanaf 1 juli 2017 vinden alle operaties voor patiënten die in Woerden zijn behandeld, in Nijmegen plaats. Door deze operaties op één locatie uit te voeren, wil de Sint Maartenskliniek de kwaliteit van orthopedie verder verhogen. Alle andere orthopedische afspraken en behandelingen blijven plaatsvinden in Woerden.

Reumatologische zorg

De reumatologische zorg blijft volledig vanuit Woerden aangeboden. De hoogwaardige zorg bestaat niet alleen uit het bestrijden van de reumatische ziekte, maar ook uit het leren omgaan met de gevolgen voor de persoonlijke woon-, leef- en werksituatie.

Foto: Archief WoerdenTV