Minkema viert feest: De school bestaat 100 jaar

Met een druk op de knop opende wethouder Becht maandagochtend het jubileumjaar van het Minkema College. In september volgend jaar bestaat de school 100 jaar en dat wordt de komende schoolmaanden gevierd. Iedere maand staat een thema centraal en binnen dat thema vinden er allerlei activiteiten plaats.

Als bijzondere start van het jubileumjaar zijn alle leerlingen en medewerkers van het Minkema College vorige week het weiland tussen de twee locaties  (Steinhagenseweg en Minkemalaan) ingetrokken. Deze spectaculaire actie is vastgelegd door een drone en laat vanuit de lucht zien dat alle leerlingen gezamenlijk het nieuwe logo van het Minkema College vormen.

Historie Minkema College

Op 4 september 1919 opende voor het eerst de deuren van de destijds Hogere Burgerschool (H.B.S.). Een initiatief van verschillende  burgemeesters, artsen, kaashandelaren en anderen notabelen uit Woerden, waarbij notaris de heer F.A. Minkema een voortrekkersrol had. “Het Minkema College heeft altijd een belangrijke plek ingenomen in de Woerdense gemeenschap”, aldus wethouder Becht. De H.B.S. begon met 30 leerlingen, waarvan twaalf meisjes. Henk Heethuis, bestuurder Minkema College:

“Vandaag de dag bieden we onderwijs aan ruim 2.500 leerlingen, variërend van vmbo tot gymnasium. Bij de start was er één directeur en zeven docenten. Inmiddels zitten we op 200 docenten en bijna 60 medewerkers in de ondersteunende diensten.”

Foto en Video: Minkema College