Moeizame overwinning Sportlust 46

Sportlust ’46 won zaterdag opnieuw in de 1e klasse c. De roodwitten zegevierden op bezoek bij LRC Leerdam met 1-3, en staan nu met zestien punten uit zeven speelrondes op de tweede plaats.
Ondanks het grote veldoverwicht had Sportlust ’46 het de gehele eerste helft moeilijk met de zeer verdedigende speelwijze van LRC Leerdam. Maar na een kwartier voetballen was het aanvoerder Robin Demeijer die de eerste goal van de wedstrijd scoorde (0-1). LRC Leerdam kwam echter nog voor rust met een snelle counter op gelijke hoogte (1-1).
In de tweede helft ging Sportlust ’46 goed van start en werd LRC Leerdam steeds meer en meer vastgezet op de eigen helft. Na een uur spelen zette Patrick Lopes Martins da Veiga de Woerdenaren met een fantastisch geplaatst schot weer op voorsprong (1-2). Hierna was het de beurt aan Zakaria Issarti. Hij besliste het duel in de 80e minuut na een fraaie solo (1-3).
Volgende week heeft Sportlust ’46 geen competitieverplichtingen, maar speelt het voor de KNVB beker in en tegen Nieuwkoop. De week erop valt de beslissing in de eerste periode. Als de thuiswedstrijd tegen GJS wordt gewonnen en koploper Sliedrecht laat punten liggen dan maken de roodwitten een goede kans om deze te winnen.