Montfoort gaat akkoord met advies financiële afwikkeling ontvlechting

Montfoort gaat akkoord met advies financiële afwikkeling ontvlechting

De gemeenteraad van Montfoort heeft maandagavond ingestemd met het advies van Bas Eenhoorn over de financiële afwikkeling van de ontbinding gemeenschappelijke regeling Utrechtse Waarden (UW). Hiermee is de laatste grote hobbel in het ontvlechtingsproces van de ambtelijke samenwerking tussen de gemeente Montfoort en de gemeente IJsselstein genomen.

Nu het ontvlechtingsproces is afgerond kan Montfoort zich volledig richten op haar toekomst met een eigenstandige organisatie. Het afgelopen jaar heeft de gemeente zich hierop voorbereid door samen met haar inwoners, ondernemers en organisaties te werken aan het inrichtingsplan voor de
ambtelijke organisatie.

“Ik ben blij dat de gemeenteraad dit besluit heeft genomen en dat we in het nieuwe jaar een frisse start kunnen maken. Ik kijk met vertrouwen naar de toekomst. Er is in het afgelopen jaar veel werk verzet om klaar te zijn voor 1 januari 2019. En dat is gelukt. Het zal zeker nog wel eens lastig zijn, maar de kracht van Montfoort is groot. Er staat een bevlogen groep medewerkers klaar om de inwoners en ondernemers van Montfoort en Linschoten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Op de manier die bij Montfoort en Linschoten past. Met nieuwe energie en dichtbij”, aldus burgemeester Petra van Hartskamp.