Montfoortse woning gesloten na vondst hennepkwekerij

Montfoortse woning gesloten na vondst hennepkwekerij

Burgemeester Van Hartskamp heeft woensdag een woning aan de Schepenenstraat in Montfoort gesloten voor een periode van zes maanden. Bij een doorzoeking door de politie werd er in de woning een hennepplantage aangetroffen.

Eind augustus heeft de politie de woning doorzocht. Er werd toen een hennepkwekerij aangetroffen. Daarbij werd duidelijk dat de drugs waren bestemd voor de handel. Op basis van de Opiumwet heeft de burgemeester dan de bevoegdheid om een woning te sluiten. De sluiting van de woning is een maatregel om de openbare orde en veiligheid te herstellen. Het maakt voor de buitenwereld duidelijk dat deze woning geen onderdeel meer uitmaakt van het criminele circuit. Tevens wordt een duidelijk signaal afgegeven aan de samenleving dat drugshandel en alles wat daarbij komt kijken niet acceptabel is en dat hier hard tegen wordt opgetreden.

De woning wordt gesloten voor een periode van zes maanden. Dat houdt in dat de woning is verzegeld. Het is voor de periode van de sluiting verboden de woning te betreden. Overtreding van dit verbod is een strafbaar feit.