Muzikale week op basisschool De Kring dankzij Beursvloer match

Door een bijzondere match die op de Beursvloer is ontstaan konden de leerlingen van basisschool De Kring deze week genieten van muzieklessen. En die muzieklessen werden gegeven door verschillende Woerdense artiesten.

Koor Bravour

Maandag stond de Muziek projectweek in het teken van de shanty’s. Maar liefst 19 koorleden van Koor Bravour brachten een bezoek aan de school om workshops te geven. De koorleden gingen roulerend de klassen rond. De een vertelde over het leven als zeeman en de geschiedenis, anderen knutselden instrumenten met de kinderen en natuurlijk werd er gezongen. Aan het einde van de middag werd er in de aula nog een samenzang gedaan en werd er geoefend op het openingsnummer van het Shantyfestival/Havendagen in juni.

“Want dat was de deal: Bravour mag oefenruimte gebruiken in de Kring, wanneer hun eigen oefenruimte bezet is, én de Kring-kinderen helpen Bravour bij het openingsnummer van hun Shantyfestival op zaterdag 10 juni”, aldus Marianne de Goeij, De Kring.

DJ

Dinsdag bracht DJ Martin Damen en bezoek aan de school. Hij vertelde de leerlingen wat een DJ doet, liet ze hun favoriete top 3 opschrijven en ging hiermee aan de slag op de draaitafel. Vervolgens werd er door alle klassen fanatiek gedanst op de door de kinderen gekozen nummers. En natuurlijk werd er een polonaise gelopen en hard meegezongen.

“Wat een leuke middag was dit! Ik vond het eerst moeilijk om wat te bedenken voor de kleintjes, maar het ging juist heel goed en iedereen deed mee. In ruil hiervoor zal Marianne mij helpen met de ouderenmiddag op de Koningsdag kermis”, aldus Martin Damen.

Marcel Fokker

Vrijdagmorgen werd de laatste Beursvloermatch uitgevoerd. Marcel Fokker kwam muziekles geven aan de hogere klassen.

“Spelen in een volle kroeg is voor mij minder spannend dan les geven aan een hele klas met kinderen!”, aldus Marcel Fokker,

Uiteraard lukte het de ervaren zanger goed om de kinderen mee te krijgen in zijn serieuze muziekverhaal. Er werd uitleg gegeven over ritme en over hoe geluid werkt vs tijd en geluisterd werd er naar onder andere Elvis Presley en Frank Sinatra.

Weeksluiting

Op vrijdagmiddag werd de projectweek in De Kring afgesloten met een weeksluiting. De hoogtepunten werden gedeeld en alle workshops werden nog eens benoemd.

“Wat een leerzame, gezellige en muzikale week hebben de leerkrachten en kinderen van De Kring mogen genieten, mede dankzij alle vrijwillige partijen! Met recht een grote hit dus deze Beursvloermatch”, aldus Marianne.

Foto’s: Basisschool De Kring