Netrex ontvangt 50.000 euro voor ABCDate project

Netrex ontvangt 50.000 euro voor ABCDate project

Het Fonds Verstandelijk Gehandicapten heeft 50.000 euro gedoneerd aan het project ABCDate van Netrex uit Woerden.

“Met deze mooie donatie zorgen zij ervoor dat ABCDate het komende jaar haar werkzaamheden verder kan uitbreiden als landelijk dekkend netwerk. Hierdoor wordt de kans op geluk, liefde en vriendschap voor deze kwetsbare groep verder vergroot”, aldus Jacques de Wit.

Fonds Verstandelijke Gehandicapten

Het Fonds Verstandelijk Gehandicapten zorgt er al jaren voor dat mensen met een verstandelijke beperking onderdeel van de samenleving kunnen zijn. Zij streven ernaar dat deze mensen net als iedereen een goed en actief leven kunnen leiden. Jaarlijks steunen zij honderden projecten voor volwassenen, jongeren en kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Met de donatie aan ABCDate bieden zij nog meer mensen met een verstandelijke beperking een unieke kans op het uitbreiden van hun sociale contacten.

ABCDate

ABCDate is een contactbemiddelingsmethode voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze methode bestaat uit een speciaal aangepaste website en trainingen en begeleiding van zowel de leden als hun begeleiders. Vanaf 1 januari 2017 kunnen alle zorgorganisaties zich aanmelden voor een licentie op ABCDate. Op deze manier bouwt ABCDate aan een landelijk dekkend en veilig netwerk, zodat de kans op een prettig en duurzaam contact zeer groot is. Als een zorgorganisatie kiest voor ABCDate, dan geven ze mensen met een verstandelijke beperking meer kansen en mogelijkheden op het gebied van vriendschappen, daten, relaties en seksualiteit. ABCDate is tevens voorzien van tal van speciale e-learning modules rond relatievorming, weerbaarheid, seksualiteit, reizen en geld.

Foto: Netrex