Nog even mooi weer, in de herfstvakantie koeler met kans op buien

Nog even mooi weer, in de herfstvakantie koeler met kans op buien

Het blijft vandaag en morgen nog bijzonder warm met veel zon. Het wordt ongeveer 23 graden bij ons. Pas na komend weekend, als het herfstvakantie is, komen de middagtemperaturen op normale waarden uit. Dat verwacht Weeronline.

Vanaf woensdag wordt het geleidelijk wel wat minder warm met iets meer bewolking. Het wordt dan 18 graden in het noordwesten en lokaal 23 graden in het zuidoosten. Donderdag is het ook nog prima najaarsweer met een mix van zon en stapelwolken. De middagtemperatuur komt uit op 16 tot 19 graden. De lange reeks van bijzonder warme dagen is dan voorbij. Desondanks is het nog veel warmer dan normaal. Maxima van 14 à 15 graden zijn in deze tijd van het jaar gebruikelijk.

Vrijdag loopt de maximumtemperatuur geleidelijk verder terug en in het weekend wordt het maximaal 15 tot 17 graden. Het is dan rustig weer met vrij weinig wind en flinke zonnige perioden. Dagelijks kan het ’s nachts en in de vroege ochtend mistig zijn. De kans op regen is uitermate klein en waarschijnlijk blijft het dan ook geheel droog.

Na het weekend draait de wind naar het noordwesten en neemt de kans op een bui toe. Met 13 tot 15 graden komen de middagtemperaturen op normale waarden uit.

Bron: RTV Utrecht