Nog lang geen koopzondag

Nog lang geen koopzondag

Even geen video (te warm) maar wel het bericht van de dag. Afgelopen week trok de AH zijn verzoek tot een koopzondag in. Wat blijkt het is op advies van de wethouder. Het college zou niet akkoord gaan voordat de raad zich definitief uitspreekt over het wel en wee van de koopzondag in Woerden.

Ook in het coalitieakkoord is terug te lezen dat het aan de raad wordt overgelaten hoe er met initiatieven omgegaan moet worden.  Maar nu de AH het verzoek heeft ingetrokken hoeft de raad geen actie te ondernemen. En daarmee stellen we het doorhakken van de knoop uit tot september/oktober.

Om het voorstel over tafel te krijgen dient er dus eerst een motie of initiatiefvoorstel te komen en dan is het wachten tot het punt ter agenda komt.  Andere mogelijkheden zijn een oriënterend gesprek met omwonenden en de Appie of wat dacht u van een onderzoekscommissie en/of wellicht een referendum. Kortom deze zomer doet u uw boodschappen op zaterdag of onder werktijd.

Om het proces wellicht iets te versnellen dient er dus een aanvraag of initiatiefvoorstel te komen. Klimt u als winkelier of raadslid in de pen? dan horen wij dit graag.

Geef een reactie