Omgevallen bomen en afgewaaide takken door noodweer

Omgevallen bomen en afgewaaide takken door noodweer

Het noodweer dat de afgelopen nacht over het land trok heeft voor voor overlast gezorgd. Op verschillende plekken in de regio waaiden bomen om en kwamen grote takken van bomen los. Ook viel er in korte tijd veel regen. In onder andere Linschoten kwam de brandweer in actie om een grote boom van de weg te verwijderen.

Tot diep in de nacht trokken er zware buien met onweer en harde windstoten over het land. Op grote schaal viel volgens Weeronline 20-30 mm regen en plaatselijk viel met ruim 40 mm meer dan een halve maandsom regen. Normaal valt in juni gemiddeld over het land 68 mm. De buienzone veroorzaakte ook zeer zware windstoten en ongeveer 72.500 bliksemontladingen.

Het blijft wisselvallig met regelmatig kans op onweersbuien. Vandaag blijft het op een lokale regenbui na droog. Vrijdagmiddag en -avond dient de volgende onweerssituatie zich aan.

Ook tijdens het Pinksterweekend moet rekening gehouden worden met enkele buien. Zaterdag valt lokaal een regen- of onweersbui en zondag blijft het overwegend droog. Voor Pinkstermaandag berekenen sommige computermodellen opnieuw stevige onweersbuien.

Bron: RTV Utrecht   Foto’s: Wouter Belo