Ondernemers weren zich tegen cybercrime & identiteitsfraude

Ondernemers weren zich tegen cybercrime & identiteitsfraude

Ondernemers komen steeds vaker in aanraking met hacking. Daarom organiseerde de Gemeente Woerden en de OKW een kennissessie over cybercrime & identiteitsfraude

Remco Verhoef en Bas Eikelenboom van Dutch Sec openden dinsdag 50 lokale ondernemers  de ogen.

“Het hacken van accounts en websites en zelfs bedrijfsspionage komt steeds vaker voor. Cybercrime kan voor bedrijven grote gevolgen hebben. Persoonsgegevens kunnen onbedoeld in verkeerde handen komen en het komt zelfs voor dat concurrenten van bedrijven er met belangrijke informatie uit offertes van door gaan. We vonden het dan ook een goed idee om ondernemers bewust te maken van de risico’s en gevolgen.’, aldus Remco Verhoef.

De avond bij de Rabobank Rijn en Veenstromen was dan ook druk bezocht. Bij de OKW kennissessie werden veel vragen beantwoord en praktische tips gegeven.

Verhoef; “We hebben laten zien hoe cybercriminelen te werk gaan en hoe de ondernemers zich hier tegen kunnen beschermen. Soms zijn de tips simpel, maar de praktijk leert dat veel mensen te weinig aandacht hebben voor deze vorm van veiligheid. Je ziet vaak dat veiligheidsupdates niet worden doorgevoerd op computers of laptops. Dat wachtwoorden bekend zijn bij oud werknemers. Dat wachtwoorden nooit worden vernieuwd en dat bedrijfslaptops en telefoons op openbare wifi punten worden aangesloten.  Belangrijkste tip die we dan ook meegaven was bewustwording in het gedrag.”

Remco en Bas van Dutch Sec zijn specialisten op het gebied van cybercrime & identiteitsfraude en helpen tientallen bedrijven met hun vraagstukken.