Onderzoek naar conditie Montfoortse draaibrug

Onderzoek naar conditie Montfoortse draaibrug

Er wordt volgende week dinsdag, 22 mei onderzoek gedaan naar de conditie van de Montfoortse draaibrug over de Hollandse IJssel. Vanwege het onderzoek kan het verkeer enige tijd geen gebruik maken van de brug.

De huidige draaibrug dateert uit begin jaren ’80 waarbij de (stalen) bovenbouw destijds is vernieuwd (nagebouwd). De conditie van deze bovenbouw, maar ook de fundering en het bewegingswerk van de brug wordt op 22 mei in kaart gebracht. Op basis daarvan zal Rijkswaterstaat samen met haar partners en stakeholders (onder andere met de Gemeente Montfoort) bekijken of vervangen of renoveren noodzakelijk is.

Verkeershinder

Zolang het onderzoek duurt, kan het gemotoriseerde verkeer de brug in beide richtingen niet passeren. Omleidingsroutes worden aangegeven met borden. Het vaarverkeer wordt ook gestremd tussen 9.00 en 14.00 uur. Ook het vaarverkeer wordt hierop geattendeerd met borden. Fietsers en voetgangers kunnen met enige hinder gebruik blijven maken van de brug. Omdat er tijdens de werkzaamheden veilig op het brugdek gewerkt moet worden, kan het zijn dat de brug gedurende langere tijd geopend is, waardoor voetgangers en fietsers langer dan gebruikelijk moeten wachten.

Foto: Google Streetview