Ongeloof bij Inwonersbelangen na verlies

Ongeloof bij Inwonersbelangen na verlies

Er heerst ongeloof en verslagenheid bij de lokale politieke partij Inwonersbelangen. De partij hield slechts twee zetels over na de gemeenteraadsverkiezingen.

Lijsttrekker Hendrie van Assem was dermate onder de indruk van de halvering van zijn partij dat hij niet aanschoof bij het Woerden.TV slotgesprek op de verkiezingsavond. Hij meldde zich af bij de directie van het RIE Theater en besloot direct met zijn partijgenoten naar zijn huis te gaan voor een partij-bijeenkomst.

“Ik heb een soort van ongeloof. Het blijft vreemd dat we 1.000 stemmen kwijt zijn. Er is iets aan de hand en ik kan de vinger nog niet op de zere plek leggen. Het ligt niet aan het feit dat we niet hard gewerkt hebben”, aldus van Assem tijdens het verwijderen van campagne materialen.

“Ik heb heel wat meegemaakt, maar dit…”., vervolgt van Assem. “Het aantal zetels onder de lokale partijen blijft gelijk. Het blijven er 9. Misschien komt het door de stemwijzer. We hadden misschien harder moeten stellen dat we tegen een OZB verhoging zijn.”

Van Assem heeft al jaren wethouder ambities, maar laat zich niet tegenhouden door deze klap.

“Ik ben een optimistisch mens en zal blijven gaan. Zeker als de partij dat ook wil. Echter gaan wij nu achterover zitten. Het is nu aan de winnaars van de verkiezingen om de leiding te nemen  en een coalitie te vormen.”

Foto: Alex de Kuijper