“Oorlog” in Woerden, politie gaat meer surveilleren

“Ik word hier heel emotioneel van. Ik vind dit nogal wat.” Een oudere dame die vlakbij de plek woont waar in Woerden dit weekend een vrachtwagen afbrandde heeft de schrik in haar ogen.

“Het is gewoon vreselijk. Er wonen hier in de buurt veel oude mensen.”

“Het komt steeds dichterbij”, vult een andere buurtbewoner aan. “De nacht ervoor gingen er al twee auto’s in vlammen op bij het winkelcentrum. Nu weer hier. Aan de andere kant van de stad ook al.”

OORLOG

In de afgelopen maanden gingen op verschillende plekken in Woerden auto’s in vlammen op. Zaterdagnacht was het raak op de Adriaan van Ostadestraat. Op de parkeerplaats waar de vrachtwagen in vlammen op ging, stond een woord gekalkt: OORLOG.

Vorig jaar werd dat woord ook al eens gebruikt in een doodsbedreiging aan het adres van burgemeester Molkenboer en een wijkagent. De tekst op het asfalt aan de Hollandbaan was ondertekend door drugsdealers. Mogelijk had dat iets te maken met de aanscherping van het drugsbeleid van de gemeente.

Of de brand en de bedreiging van dit weekend gerelateerd zijn aan de eerdere dreiging is nog onduidelijk. De politie onderzoekt de zaak en de burgemeester wil er verder niets over kwijt.

ONVEILIG

Ondertussen neemt het gevoel van onveiligheid onder inwoners toe. Zij willen dat de politie zich meer laat zien en meer patrouilleert. “Vooral ’s nachts”, laat een vrouw weten. “Dan gebeurt hier van alles. Ik kijk vaak uit het raam en dan zie je dingen, drugdeals enzo. Daar word je bang van.”

De omwonenden van de Adriaan van Ostadestraat vrezen vooral ook voor de jaarwisseling als er traditiegetrouw veel auto’s in brand worden gestoken. “Ik hoop dat ze beter gaan handhaven. Of misschien moeten we wel een buurtcomité beginnen.”

De politie gaat de komende tijd in ieder geval meer surveilleren op verschillende plekken in Woerden.

Bron: RTV Utrecht