Oppositie kritisch op financiële kant coalitieakkoord

Oppositie kritisch op financiële kant coalitieakkoord

De Woerdense oppositiepartijen hebben vanavond voor het eerst inhoudelijk gereageerd op het coalitieakkoord van CDA, Lijst van der Does, D66 en ChristenUnie/SGP.

Over het algemeen hebben veel oppositiepartijen vragen over financiële uitwerking. Er zijn zorgen over de haalbaarheid van plannen en onvoorziene tegenslagen die roet in het eten kunnen gooien van de financiële situatie en de uitgesproken ambities.


Marieke van Noort, Progressief Woerden

“We zien een programma waarin politieke continuïteitsrisico’s zitten. In het belang van Woerden en de stabiliteit van deze coalitie lijkt het ons goed om hier aandacht voor te hebben, zodat men op tegenvallers kan anticiperen.”

Wout den Boer, Sterk Woerden 

“De coalitie moet uitkijken wat zij belooft. Dat heet vertrouwen. Het is zeker geen dichtgespijkerd akkoord dat een goede zaak genoemd mag worden. Financieel kan het lastig worden. Maar Woerden wacht met spanning op een positief resultaat.”

Florian van Hout, VVD

“Er moeten nu stappen worden gezet, de juiste. Ambities uitspreken is een eerste stap, waarmaken een tweede. De coalitie trekt een grote broek aan. Dat is te bewonderen en nodig. Een te grote broek heeft echter de neiging af te zakken en dat is lastig lopen. We zullen kritisch volgen of woorden worden omgezet in daden. Waar het om draait is het waarmaken van de inhoud. Ik hoop dat daadkracht voorop staat. “


Reem Bakker, lijst Bakker

“Het akkoord komt wollig over. Er wordt in dit akkoord om de hete brei heen gedraaid. Er worden geen keuzes gemaakt die leiden tot bezuinigingen. Kiezers worden voor de gek gehouden en niet volledig geïnformeerd. Coalitiepartners, wees eerlijk en open over financieringsmaatregelen. Uit de cijfers valt alleen maar te concluderen dat Woerden verder in de financiële schulden komt. Er wordt te veel geld uitgegeven.”


Hendrie van Assem, Inwonersbelangen

Het is van alles een beetje, maar eigenlijk niets. Het enige zekere is dat we meer belasting gaan betalen. Jammer.”

 

Wilma de Mooij, SP en Lia Arentshorst, Lijst Arentshorst  reageerden als oppositiepartijen zeer kort en voornamelijk positief op het akkoord van CDA, Lijst van der Does, D66 en ChristenUnie/SGP.

Foto’s Alex de Kuijper