Optreden DJ Rick Verboom dankzij bijzondere Beursvloermatch

Optreden DJ Rick Verboom dankzij bijzondere Beursvloermatch

De Beursvloer levert vaak handige, regelmatig mooie en soms ontroerende matches op. In de laatste categorie valt de match tussen Rick Verboom en Martin Damen, die al snel een joint venture werd door de spontane bijval van verschillende ondernemers.

DJ-aspiraties

NUZorg, een instelling voor jongvolwassenen met een beperking, legde enige tijd geleden op de Beursvloer een niet alledaagse vraag neer: wie wil Rick Verboom helpen met zijn DJ-aspiraties? Dat leek Martin Damen wel wat. En zo begon het balletje te rollen. En met vaart ook.

Match wordt joint venture

“Rick is een autistische jongen die écht talent heeft voor muziek maken’, vertelt Martin enthousiast. “Dus ik dacht: als je DJ wilt worden, moet je optreden. En als je wilt optreden, heb je een tent nodig. ‘Ik heb een tent’, zei Junior Brandenburg van El Rey Woerden. ‘Een artiest heeft beveiliging nodig’, zei Chiel Borsboom van Uniseco. En toen dacht ik: dan moet Alex Kok dat natuurlijk filmen. Dus ineens werd een mooie match een joint venture.”

Draaien in El Rey

Vrijdagavond is het zover. Na bijna een jaar van oefenen en voorbereiden zal DJ Rick draaien in El Rey Woerden. In de line-up staan ook klinkende namen als Dennis Strop en Jeffrey Siero. Gedrieën zorgen ze ervoor dat alle voetjes van de vloer en het dak eraf gaat. Rick zal met alle egards behandeld worden die bij een artiest horen. “Rick wordt opgehaald met een dikke auto van Uniseco” zegt Martin trots.

“Weet je, we doen dit met zoveel liefde. Dat is ook de kracht van de Beursvloer. Een plek waar het sociale domein en ondernemers elkaar treffen en ruilhandel bedrijven. En wanneer die ondernemers ook nog eens creatieve geesten meenemen, ontstaan er samenwerkingen en matches waarvan je nooit zou durven dromen.”

Foto: El Rey Woerden via Facebook