Organisatie kijkt uit naar Akoestival “Het is ieder jaar een feestje!”

Organisatie kijkt uit naar Akoestival “Het is ieder jaar een feestje!”

Aankomende zondag vindt de 14e editie van het Akoestival plaats in het Westdampark in Woerden. Een muziekevenement met verschillende muziekstijlen. De organisatie heeft er ook dit jaar weer veel zin in. “We kijken er enorm naar uit. Het is ieder jaar een feestje” laat Nicole Sanders weten.

Akoestival

Het Akoestival is een akoestisch versterkt muziekfestival. Tijdens dit festival krijgen muzikanten en bands uit Woerden en omstreken de kans om op te treden voor een groot publiek. Er treden twaalf acts op met een optreden van 25 minuten. Ook deze keer is het weer een afwisselend programma met sterke optredens.

“In totaal hadden we 34 inschrijvingen. Alle bands zijn een keer komen optreden tijdens een open podium avond in drinkerij ’t Bierhuys. Uit de 34 bands hebben we de 12 beste gekozen. Zondag zullen de bands optreden op twee grote podia’s en op een boot in de Singel”, aldus Nicole Sanders.

Van 13.00 uur tot 19.00 uur kun je genieten van diverse muziekstijlen. Ook voor de kinderen is er genoeg te doen. Zij kunnen zich vermaken op een springkussen, bij het kindercircus en ze kunnen zich laten schminken.

Kunstpark

Het westelijke deel van het park is tussen 13:00 uur en 17:00 uur omgetoverd tot een Kunstpark. Er staan 54 kramen, waar kunstenaars, galerieën, schrijvers en andere creatievelingen vertegenwoordigd zullen zijn. Ook word je door diverse deelnemers uitgenodigd zelf aan de slag te gaan.

“We vinden het super leuk dat er weer veel kramen staan waarin spullen die met liefde zijn gemaakt worden verkocht”, aldus Marcha van den Berg.

Naast de kramen is er nog veel meer te doen rondom kunst.

Kortom voor jong en oud voor een ieder die van kunst en muziek houdt. Het evenement is gratis toegankelijk.

Foto: Alex de Kuijper