Ouders in actie voor verkeersveiligheid Boerendijk

Ouders in actie voor verkeersveiligheid Boerendijk

Oversteken over de Boerendijk is volgens ouders en leerlingen van de Willem van Oranjeschool al jaren erg gevaarlijk. En daarom werd er woensdagochtend actie gevoerd.

Ouders vormden een menselijke ketting zodat kinderen veilig konden oversteken. Initiatiefneemster Nancy Houdijk is tevreden over de actie:

“Er was veel animo. Niet meer dan logisch, want alle ouders zijn bezorgd. De oversteek is erg gevaarlijk. Auto’s rijden hard en stoppen niet altijd voor het zebrapad.”

Boos

De ouders zijn boos omdat verkeersmaatregelen die de situatie mogelijk verbeteren stil liggen. Ze zijn in afwachting van onderzoeksresultaten over de haalbaarheid van de westelijke randweg. Omdat het verkiezingstijd is, trok de actie ook de aandacht van lokale politici.

“Het is een hele gevaarlijke situatie. Maatregelen zijn zeker nodig”, aldus Jaap van der Does van LijstvanderDoes.

Bekend met het probleem

Ook Wethouder Ivo ten Hagen was woensdagochtend aanwezig. Hij was al bekend met de problemen op de Boerendijk. 

”Ik kende de situatie al. Het is een van de redenen waarom we bezig zijn met het verbeteren van de verkeerssituatie in Woerden-west. ”

Nancy Houdijk wil dat er maatregelen komen. Wanneer en welke is aan de politiek. De beslissing wordt waarschijnlijk over de verkiezingen heen getrokken omdat de gemeente voor een miljoenen uitgave staat.

Foto’s: Alex de Kuijper