Oudewaterse Daphne Wils blij met bronzen plak op EK schoonspringen

Oudewaterse Daphne Wils blij met bronzen plak op EK schoonspringen
De 19-jarige Daphne Wils uit Oudewater heeft haar debuut gemaakt op het Europees Kampioenschap voor senioren afgelopen weekend. Op de 1 meter lukte het de schoonspringer van de Nieuwegeinse zwemvereniging nog niet om een finaleplaats te behalen. Op de 3 meter behaalde ze wel de finale en werd uiteindelijk keurig 7de.
Op zondag 18 juni was de synchroon wedstrijd 3 meter. Samen met haar partner Inge Jansen was het een zeer spannende wedstrijd en wisten ze de bronzen medaille te behalen. Wat een prachtige prestatie. Een prestatie waar Daphne zelf heel blij mee is maar ook haar familie. 
“Wat een debuut!! Ze pakken gewoon brons op het EK in Kiev! Super trots op Daphne Wils en Inge Jansen!”, aldus haar moeder Annemiek Wils via Facebook. 
Ook de Nieuwegeinse zwemvereniging Aquarijn is trots op Daphne. 
” Voor Aquarijn is dit de eerste keer dat een springer op een Europees Kampioenschap een medaille behaalt. Daar zijn we dus heel trots op.”
Over twee weken vertrekt Daphne naar Boedapest om deel te nemen aan de Wereldkampioenschappen. Tussendoor zal ze deelnemen aan de clubkampioenschappen. Die worden gehouden op 24 juni in zwembad Merwestein.