Paniekvlucht eindigt in Papekop: brokkenpiloten stapelen fout op fout

Paniekvlucht eindigt in Papekop: brokkenpiloten stapelen fout op fout

Twee mannen uit Utrecht zijn afgelopen weekend aangehouden na een mislukte vlucht voor de politie.

Op de A12 bij Waddinxveen gaven agenten een stopteken aan de auto waarin de mannen zaten. Zij hadden gezien dat het voertuig op naam stond van een 29-jarige Utrechter die nog meerdere boetes moest betalen. Ook was zijn rijbewijs ingevorderd en was de auto onverzekerd.

De man die nu achter het stuur zat, was volgens de politie echter een 23-jarige Utrechter. Hij besloot het stopteken te negeren en reed hard weg. Bij Papekop (gemeente Oudewater) verloor hij de macht over het stuur en reed  in een ondiepe sloot. Hij en de 29-jarige tenaamgestelde uit Utrecht renden vervolgens een weiland in. Na een zoekactie, onder meer met de helikopter, kon de politie hen aanhouden.

De 23-jarige Utrechter wordt verdacht van rijden onder invloed, het negeren van een stopteken, gevaar op de weg veroorzaken en rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Eerder dit weekend plaatsten wij een bericht over een aanhouding, na een achtervolging, nabij #Papekop. Hieronder een korte update: Wij zagen de auto op de #A12 bij #Waddinxveen rijden en gaven deze een stopteken. De tenaamgestelde, een 29-jarige man uit Utrecht, had een aantal boetes open staan en zou tevens niet in het bezit moeten zijn, vanwege een invordering, van het rijbewijs. Ook was de auto niet verzekerd. Na het stopteken ging de auto ervandoor en reed met hoge snelheden weg voor de politie. Uiteindelijk raakte het voertuig van de weg en belandde in een sloot. De 2 inzittenden gingen het weiland in. De tenaamgestelde en een 23-jarige man uit Utrecht, werden kort daarna aangehouden. De 23-jarige wordt uiteindelijk, na onderzoek, verdacht van diverse overtredingen, zoals het rijden onder invloed, negeren stopteken, gevaar veroorzaken en rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. #DH247 #POLWZ #politie

Een bericht gedeeld door Politie Waddinxveen – Zuidplas (@pol_wveenzuidplas) op 2 Dec 2018 om 9:20 (PST)

 

Bron en foto: RTV Utrecht